English Grammar Practice Test 02


Dear Student,

CGS Coaching is presenting brand new Practice Test for English Language which includes 15 questions from Grammar and Vocabulary sections.

Parts of Sentence

Direction: (Q1-Q10) : Choose the correct answer to name the part of the sentence underlined in each exercise.

Q1. Amit was asking me a question about the seminar.
(a) subject
(b) predicate
(c) verb
(d) complement

Q2. Did the spy have all of the nation’s documents?
(a) direct object
(b) predicate
(c) verb
(d) subject

Q3. Amrita is preparing lunch.
(a) direct object
(b) indirect object
(c) predicate
(d) object of the preposition

Q4. You sent me a postcard, but I lost it!
(a) subject
(b) predicate
(c) direct object
(d) indirect object

Q5. Rohit sells laptops.
(a) subject
(b) direct object
(c) indirect object
(d) predicate

Q6. My best friend is listening to the sound of the river.
(a) object of the preposition
(b) subject
(c) predicate
(d) complement

Q7. Football is really fun!
(a) subject
(b) predicate
(c) complement
(d) verb

Q8. Neha loves to play badminton.
(a) indirect object
(b) direct object
(c) object of the preposition
(d) predicate

Q9. Kavya needs some help carrying those heavy folders.
(a) complement
(b) direct object
(c) indirect object
(d) predicate

Q10. Archana has a gift for us.
(a) indirect object
(b) direct object
(c) object of the preposition
(d) complement

Q11. Ankur saves money in his piggy bank.
(a) transitive verb
(b) an intransitive verb
(c) a linking verb
(d) None of these

Q12. Rahul studies a lot.
(a) transitive verb
(b) an intransitive verb
(c) a linking verb
(d) None of these

Q13. Amit seems happy!
(a) transitive verb
(b) an intransitive verb
(c) a linking verb
(d) None of these

Q14. The driver looks pretty worried!
(a) transitive verb
(b) an intransitive verb
(c) a linking verb
(d) None of these

Q15. Deep writes lots of notes to remind him what he has to do every day.
(a) transitive verb
(b) an intransitive verb
(c) a linking verb
(d) None of these

Answer Key : 1 – C, 2 – D, 3 – A, 4 – D, 5 – D, 6 – B, 7 – C, 8 – D, 9 – B, 10 – A, 11 – A, 12 – B, 13 – C, 14 – C, 15 – A

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: